Uppgårdsskolan Stenhamra

-skolrestaurang 
Uppgårdsskolan, Ekerö Kommun är en kommunal skola som gör ca 500 portioner per dag. 

Vi passar på att ställa lite frågor till kocken Lena Steenhouwer

Vad är din favoritmat? 
-Tapas. Tycker om när man får smaka på olika rätter. 

Vad är det första du tänker på när du ser en Getinge kokgryta? 
-Den snygga röda färgen som verkligen gör att den sticker ut bland övriga köksmaskiner. 

Vad är det bästa med kokgrytan? 
-Att den är svensktillverkad med bra teknisk support om man har några frågor. Den korta omröraraxeln som inte är i vägen om man vill blanda själv samt det smidiga nedkylningsprogrammet. 

Vad är det viktigaste när du köper en maskin? 
-De ska vara enkla att använda och det ska vara lätt att få både service och teknisk support. 

Visste du att kokgrytan var svensktillverkad? 
-Ja

Har du något tips till andra som använder Getinge kokgrytor? 
-Man ska definitivt våga testa mer än bara att koka i grytan, den kan mer än så. Klok att boka en utbildning på grytan när den är ny så man får tips och idéer. 

Har du något recept du skulle vilja dela med dig på mat som görs i en kokgryta? 
-Nej.

Getinge Storkök tackar för förtroendet! 



På bilderna gör Lena sylt i den högra grytan och chili con carne på kycklingfärs i den vänstra. När Lena gör hemmagjord sylt till pannkakorna använder hon både kok och nedkylningsprogrammet.